Oficiální stránky klubu

ZÁPASY 2013

15.04.2014 11:10

Sezona 2013

 

22. kolo: FC Spešov - FK Jabloňany 3:1 (0:1)

Góly: Trávníček 3

Jako na houpačce se měnily naše pocity během posledního zápasu letošní sezony, kdy k nám přijely FK Jabloňany. Předposlední tým tabulky u nás zahrál hodně slušně a my moc nechápeme, proč ze soutěže padá. Rozhodně nám nic "neprodal" a první poločas dokonce po zásluze vyhrál 0:1. Jenže jsme se dali dokupy a druhý poločas zahráli podobně jako proti Štěchovu fantasticky. Skoro jsme nepustili soupeře za půlku a Sirka postupně srovnal, navýšil a rozhodl - přičemž podobně pěknej druhej gól se na malé kopané vidí jen málokdy. Ve chvíli, kdy naši fanoušci křičeli "mistři", jsme zjistili, že StB prohrálo s Adamovem a my tak nepostupujem. Kdo by si před sezónou myslel, že podobný problémy můžem řešit. Ale stalo se a nám pořádně zhořklo pozápasový pivo. 

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marián Poděbradský (8) - Radim Šváb (8), Ondra Mikulášek (8), Marek Man (8) - Ondra Holomek (8) - Michal Hájek (8), Pepa Jarůšek (8), Honza Trávníček (10).
 

21. kolo: BC Červánky Rájec - FC Spešov 1:5 (0:4)

Góly: Trávníček 2, Holomek, Jarůšek, Man

Každé vítězství potěší, ale vyloupit Červánky v Rájci na sokecu 1:5 samozřejmě těší ještě o trochu víc. Můžeme to totiž být my, kdo má celou zimu v hospodě a na Mlýně vítězné kecy. Tentokrát rozhodl první poločas, kterej jsme odehráli parádně. Moje levačka, dva rychlý průniky Sirky a Pepovo kladivo hlavou udělaly ze zápasu jasnou záležitost. Vedli jsme 0:4 a nechtěli jsme připustit žádný trápení. Přesto jsme druhej poločas zařadili o tři rychlostní stupně menší převod a nechali soupeře snížit na 1:4. Jenže pak v sobě probudil poprvé v sezoně šelmu Mára Man a uzavřel skóre na veselých 1:5. Veselo bylo na Kopečku!

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (8) - Radim Šváb (9), Ondra Mikulášek (8) - Ondra Holomek (8), Honza Trávníček (10) - Marián Poděbradský (8), Pepa Jarůšek (9), Marek Man (8).

 

20. kolo: FC SPEŠOV - Sokol Křetín 5:3 (2:0)

Góly: Poděbradský 2, Hájek 2, Trávníček

Před derby s Červánkama jsme chtěli urvat tři body, abysme si drželi na dostřel třetí flek a na dohled dokonce druhý místo. A tak nás potěšilo, že Křetín tentokrát přijel ve slátané sestavě bez náhradníků. Přesto u nás odehrál dobrej zápas a především jejich hroťák Kaďas nás párkrát povodil. Na druhou stranu, žádný velký nervy jsme nepovolili. Soupeře načal po Sirkově akci Marián, který zasouval do prázdné. Krátce před poločasem Hájis na 2:0, po poločase Hájis na 3:0. Pak 3:1, Marián z úhlu na 4:1, Sirka z rychlýho brejku na 5:1. Teprve pak jsme začali hrát vzadu nezodpovědně a nechali Křetínské dotáhnout na 5:3. Ale tři body jsou naše a třetí místo v momentální tabulce taky.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (8) - Radim Šváb (7), Marek Man (5), Tomáš Hlaváček (7) - Ondra Holomek (6) - Marián Poděbradský (8), Pepa Jarůšek (6), Michal Hájek (8), Honza Trávníček (8).
 

19. kolo: Sokol Lhota Rapotina - FC SPEŠOV 0:6 (0:3)

Góly: Poděbradský 3, Holomek 2, Hlaváček

Tentokrát se nedělní dopoledne ukázalo zrádnější pro soupeře než pro nás. Nevěřil jsem vlastním očím, když jsem viděl nastoupený a nahecovaný tým Spešova v 9:45 v Rapotině. Zato Lhota Rapota přemýšlela, jestli vůbec zápas odehrát. Nakonec se naštěstí fouklo do píšťaly a zápas začal. Sirka se tentokrát proměnil v náhravače a v prvním poločase připravil všechny tři góly - poprvé se v našem dresu trefil Tomáš, dva zásahy jsem přidal já. V druhé půlce jsme už útočili ve velkým - Marián přidal tři fíky v rychlým sledu a párkrát jsme neproměnil nájezd typu 3 na 2, 4 na 1 nebo 2 na 0. Než se ze zápasu stala parodie na parodii, byl ukončen.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (8) - Radim Šváb (8), Ondra Mikulášek (8), Tomáš Hlaváček (8) - Ondra Holomek (8) - Marián Poděbradský (8), Pepa Jarůšek (8), Honza Trávníček (8).

 

18. kolo: Dynamo Čížovky Boskovice - FC SPEŠOV 3:8 (1:3)

Góly: Trávníček 3, Jarůšek 2, Holomek, O. Mikulášek, Chlup

Tradiční nedělní dopoledne, takže odjezd s opičkou na zádech a dvacetiminutovým zpožděním. Naštěstí už víme, že do Čížovek spěchat nemusíme, protože místní to maj taky tak. Netradiční povrch prozkoušel naši neschopnost zpracovávat balony. Přesto jsme to byli my, kdo ovládal zápas. Ujali jsme se vedení a soupeře jsme nechali pouze dotahovat - z 0:2 na 1:2, z 1:3 na 2:3 i z 2:4 na 3:4. Teprve pak se probudil tradiční střelec Sirka a hattrickem během pěti minut (a Pepovým přídavkem) jsme udělali z výsledku debakl. V závěru už jsme mohli hrát přesně to, co soupeř celej zápas - teda všichni útočit a nikdo nebránit. Nechali jsme tak Mariána zaexhibovat, aby mohl dostat pěknou známku, žejo.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marián Poděbradský (8) - Radim Šváb (7), Ondra Mikulášek (6), Tomáš Hlaváček (8) - Ondra Holomek (7), Marek Man (6) - Laďa Chlup (6), Pepa Jarůšek (7), Honza Trávníček (7).

 

17. kolo: FC SPEŠOV - Artézia Štěchov 1:1 (0:1)

Gól: Jarůšek

Tentokrát jsme přivítali soupeře z opačného pólu tabulky. Cíl byl jasný: urvat všechny tři body a ještě trochu zamíchat pořadím na čele. Jenže byl to zápas blbec. V prvním poločase jsme hráli my i soupeř tužku. Jenže jsme soupeři darovali penaltu a bylo to 0:1, zatímco naše střely bránu ani netrefovali. V přestávce jsme se rozhodli, že s tím zatočíme a skutečně - druhej poločas jsme hráli jak z partesu. Soupeře jsme nepustili za půlku, rychle jsme vhazovali auty, dřeli skutečně co to šlo. Bohužel - výsledkem byl jen Pepův gól na 1:1. Štěstí, které jsme měli v Rudné nebo doma proti Šebetovu, se k nám obrátilo zádama - a tak si Štěchov odváží na kopec těžce nezaslouženej bod. 

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marián Poděbradský (7) - Radim Šváb (6), Ondra Mikulášek (5), Tomáš Hlaváček (7) - Ondra Holomek (6) - Laďa Chlup (5), Pepa Jarůšek (7), Honza Trávníček (6).

 

16. kolo: FC SPEŠOV - StB Jabloňany 5:7 (1:3)

Góly: Jarůšek 2, Poděbradský 2, Holomek

Lepší soupeř u nás už dlouho nebyl. StB přijeli s Tenorou i Fadrným a od začátku nás pěkně vozili na kolotoči. Vzhledem k jejich kvalitám moc nešlo hrát osobku, takže jsme propadávali vzadu od první minuty - a brzo prohrávali 0:2. A pak už jsme jen tahali za kratší konec, protože si Jabloňany dokázali udržovat vícebrankový vedení. Ve druhým poločase už se hrál fotbal bez obran. Všichni útočili a my můžem děkovat Zorovi za to, že ještě pochytal pár jejich tutovek. Na druhé straně i my jsme trefovali břevna, tyčky nebo nedávali z malýho vápna. Musíme doufat, že náš neoblíbenej soupeř letos konečně postoupí :)

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (7) - Radim Šváb (6), Ondra Mikulášek (7), Marek Man (4) - Ondra Holomek (4) - Marián Poděbradský (5), Pepa Jarůšek (7), Michal Hájek (8).

 

15. kolo: FC SPEŠOV - 1. FC Šebetov 3:1

Góly: Trávníček 2, O. Mikulášek

Další vítězství beze mě a další palec hore. Šebetov je kvalitní soupeř, hraje koukatelnej fotbal a my podle našich i jejich slov měli víc štěstí v zakončování. I to se počítá.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek - Radim Šváb, Ondra Mikulášek, Marek Man - Honza Trávníček - Marián Poděbradský, Pepa Jarůšek.

 

14. kolo: FK Rudná - FC SPEŠOV 1:2 

Góly: Jarůšek, Trávníček

Nebyl jsem, ale výhra na hřišti tak těžkýho soupeře je jednoznačně velikej úspěch. Klobouk dolů.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek - Radim Šváb, Ondra Mikulášek, Laďa Chlup - Honza Trávníček - Marián Poděbradský, Pepa Jarůšek.

 

13. kolo: FC SPEŠOV - Ajeto Adamov 1:5 (0:3)

Góly: Poděbradský

Na Adamov neumíme hrát. U nich to byl naprostej a totální antifotbal, u nás to bylo sice koukatelnější - ale bohužel ne naší zásluhou. První šance Adamova - 1:0 pro ně. Druhá 2:0, třetí 3:0. Naše šance? Skoro nic. Pár střel z dálky a vedle, kombinace žádná. Zkusíme máknout v druhým poločase, říkali jsme si. Jenže pic a 4:0. Pak Marián chytl soupeřovu rozehrávku a zboku propálil gólmana. Jenže veškerý naděje na obrat nám utnul další brejk Ajeťáků. Od nás to bylo mdlý, jalový, bez šťávy. Adamováci se ani nezapotili.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (4) - Radim Šváb (5), Ondra Mikulášek (6), Tomáš Hlaváček (5), Laďa Chlup (5) - Ondra Holomek (5) - Marián Poděbradský (6), Pepa Jarůšek (5), Honza Trávníček (5).

 

12. kolo: FC Dolní Lhota - FC SPEŠOV 2:2 

Góly: Trávníček, Poděbradský

Nebyl jsem, tak jen v rychlosti. Dolní Lhota se sešla komplet, čili hodně těžkej soupeř. Přesto jsme hráli slušně a drželi těsný vedení až do poslední chvíle. Když už to vypadalo, že povezem tři body, dali jsme chybou v rozehrávce domácím dáreček. 2:2 v derby.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek - Radim Šváb, Ondra Mikulášek, Marek Man, Tomáš Hlaváček - Honza Trávníček - Michal Hájek, Pepa Jarůšek, Marián Poděbradský.

 

11. kolo: FK Jabloňany - FC SPEŠOV 2:5 (1:1)

Góly: Hájek 2, Trávníček, Jarůšek, O. Mikulášek

Houmr píše: První půlka tragédie, podobně jako v hodně dalších letošních zápasech. Jabloňanští furt odkopávali a nakopávali a my jsme se vůbec nemohli dostat do hry. Nešlo si přihrát, proto jsme se v poločase trošku "pobavili" a druhá půlka byla jednoznačně naše. Hráli jsme fotbal, pěkně kombinovali a i přesto, že jsme spálili pár tutovek, jsme nakonec nasázeli 4 góly. Zoro podržel, když za stavu 3:2 pro nás chytl penaltu. Vypadá to vypadá, že jsme konečně prolomili prokletí onoho děsivýho hřiště v Jabloňanech, odkud jsme se vždycky vraceli nejen bez bodů, ale taky bez nálady.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (8) - Radim Šváb (9), Ondra Mikulášek (8) - Honza Trávníček (8) - Michal Hájek (7), Pepa Jarůšek (8), Marián Poděbradský (6).

 

10. kolo: FC SPEŠOV - BC Červánky Rájec 0:2 (0:1)

Byli jsme na zápas pořádně nažhavení. Derby, dobrá forma, pěkný počasí a skvělá nálada, která se v posledních týdnech v naší skvadře uhnízdila. Od úvodního fouknutí do píšťalky jsme lítali po hřišti, makali do plnejch, ale tentokrát nám chybělo štěstí. Asi jsme si ho už v minulých zápasech vybrali. Naše akce končily před vápnem nebo chabou střelou. Zato Červánkům pomohly ke gólům jednou teč a jednou dvoje jesle. Zápasu by slušela plichta, ale počítaj se góly, a tak odváží Ráječáci tři body za šamotku. Nevadí, ostudu jsme neudělali, shodli jsme se na pozápasové bečce. 

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (5) - Radim Šváb (6), Marek Man (6), Ondra Mikulášek (6) - Ondra Holomek (6) - Pepa Jarůšek (6), Marián Poděbradský (6), Honza Trávníček (6).

 

9. kolo: TJ Sokol Křetín - FC SPEŠOV 0:3 (0:2)

Góly: Trávníček 2, Poděbradský 

Při rozcvičování jsme si říkali ájé. Mladí kluci, nahecovaní, v noze to měli. Nás bylo pět a půl, byli jsme překvapení nedělním vstáváním, hřejícím slunkem a pažitem, kterej z této soutěže neznáme. Jenže zápas začal, my hned v první minutě rychle rozehráli aut a Sirka zastřelil fosforky. Pak jsme nechali mlaďochy běhat, aniž bysme je pustili do šancí a naopak měli nebezpečný brejky. Sirka se trefil před poločasem, Marián v druhé půlce. Chytrej taktickej výkon, pohodový vítězství 3:0, oslavený koupáním v Křetínce a pivkem s Hezuckým.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (9) - Radim Šváb (9), Marek Man (9) - Ondra Holomek (7) - Pepa Jarůšek (8), Marián Poděbradský (8), Honza Trávníček (9).

 

8. kolo: FC SPEŠOV - Sokol Lhota Rapotina 5:0 (1:0)

Góly: Hájek 4, Jarůšek 

Máme formu jako už dlouho ne. Hrajeme pěknej fotbal. Poctivě bráníme, napadáme, makáme jeden za druhýho. Dokonce se na to dá dívat. Tentokrát to odnesla Lhota Rapota, tradiční náš soupeř ze 3. ligy. První poločas poměrně vyrovnanej, v druhým jsme využili hned zkraje dvou špatných rozehrávek a bylo po zápase. Skvěle chytal Marián, perfektně makali obránci. Vpředu to gólově rozjel Indža, kterej nahradil přídělem branek tradičního Sirku. Ten fosforeskující kopny zastřelí příště.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marián Poděbradský (10) - Radim Šváb (9), Ondra Mikulášek (9), Laďa Chlup (8) - Ondra Holomek (8) - Marek Man (8) Honza Trávníček (8), Pepa Jarůšek (8), Michal Hájek (10).

 

7. kolo: FC SPEŠOV - Dynamo Čížovky Boskovice 7:1 (2:1)

Góly: Trávníček 3, Poděbradský 2, Holomek, Jarůšek 

Hodně podobný zápas jako minule ve Štěchově. Vedli jsme, ale nechali soupeře vyrovnat a začali se bát tvořit. Čížovky měly šance a byly snad i lepší. Naštěstí útočná spolupráce Sirka - Marián zafungovala i podruhé a mohli jsme si o poločase říct, co zamrzí, co potěší. Dokonce jsme si popřemýšleli i nad taktikou do druhýho poločasu a co víc - začali jsme ji naplňovat. Díky tomu jsme zvládli druhou půlku parádně, Čížovky jsme úplně vygumovali a přidali jim pět dalších banánů na cestu do Boskovic.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (9) - Radim Šváb (8), Ondra Mikulášek (8), Marek Man (8) - Ondra Holomek (8) - Honza Trávníček (9), Marián Poděbradský (9), Pepa Jarůšek (8)

 

6. kolo: Artézia Štěchov - FC SPEŠOV 1:6 (1:2)

Góly: Trávníček 3, Holomek 2, Jarůšek 

Výsledek vypadá jednoznačně, ale přesto jsme se ve Štěchově docela nadřeli. První poločas nejvíc zaujala Zorova záchodová eskapáda. Fotbal nestál za moc. Naštěstí dal Sirka dva fíky a mohli jsme si povykládat za poločasovýho stavu 1:2 pro nás. V druhým poločase jsme se chvilku trápili, ale pak jsme tam poslali dva slepený góly a byl klid. Marián (na to, že je dvojka :) polapal, co šlo. A my jsme se tak ani nemuseli vracet a měli čas na bezhlavý útočení, který vyústilo v další dva banány.

Hodnocení (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (7) (Marián Poděbradský (9)) - Radim Šváb (8), Ondra Mikulášek (8) - Ondra Holomek (7) - Honza Trávníček (9), Pepa Jarůšek (7) 

 

 

5. kolo: StB Jabloňany - FC SPEŠOV 10:2 

Góly: O. Mikulášek, Poděbradský

Kvůli táboráku, který stejně nebyl, jsme nehráli ve Spešově, ale v Jabloňanech. Sestava se lepila a podle všeho to byl zápas úplně o ničem. Jelo se v pěti, dostali jsme rychlý góly, byli tak trochu nasraní a chyběla motivace. Tak jsme se aspoň místo fotbalu vykoupali v místním bahně a na konci byli rádi, že se nikomu nic nestalo. Z loňska víme, že lepší je puknout jednou a dostat desítku, než šestkrát prohrát o gól.

Sestava:
Marek Mikulášek - Radim Šváb, Ondra Mikulášek - Marián Poděbradský - Marek Man, Pepa Jarůšek

 

4. kolo: 1. FC Šebetov - FC SPEŠOV 2:2 (1:2)

Góly: Trávníček, Jarůšek

Na utkání jsem nebyl, takže z doslechu. Proti kvalitnímu soupeři jsme se dostali do dvoubrankovýho vedení, ale soupeř pět minut před koncem vyrovnal a my jsme byli rádi za bod. 

Sestava:
Marek Mikulášek - Radim Šváb, Ondra Mikulášek, Laďa Chlup - Marián Poděbradský, Honza Trávníček - Marek Man, Pepa Jarůšek

 

POHÁR - 1. kolo: Sokol Drnovice - FC SPEŠOV 0:6 (0:3)

Góly: Trávníček 4, Poděbradský 2

Pohodička. Na bídným terénu na nás čekal v prvomájovou středu podprůměrnej soupeř. Zahráli jsme si, zasmáli jsme se, proběhli trochu a dávkovali to Drnovickým pěkně po desetiminutovkách. Rozstřílel se Sirka, kterej dal 4 fíky, i Marián, kterej se trefil 2x. Měli jsme ještě dost šancí, ale pořád jsme ještě trochu jelita. A abysme byli spravedliví, pár tutovek měl taky soupeř, jenže Zoro v poslední době zavřel bránu.

Hodnocení hráčů (10 nejlepší, 1 nejhorší)
Marek Mikulášek (9) - Radim Šváb (7), Ondra Mikulášek (7), Laďa Chlup (7) - Ondra Holomek (7), Marián Poděbradský (8) - Honza Trávníček (9), Marek Man (7)

 

3. kolo: FC SPEŠOV - FK Rudná 2:0 (0:0)

Góly: Holomek 2

Tak takhle jo. Po minulým neslaným výkonu v Adamově jsme tentokrát lítali, makali, rychle střídali a světe div se - hráli fotbal. Chtěli jsme. A díky tomu taky máme tři body, i když soupeř byl hodně kvalitní. Rozhodla pětiminutovka po poločase, kdy jsme dali dva slepený góly. Fakt poctivej výkon.

Hodnocení hráčů (10 nejlepší, 1 nejhorší)
Marek Mikulášek (8) - Radim Šváb (8), Ondra Mikulášek (8), Laďa Chlup (8) - Ondra Holomek (8), Marián Poděbradský (6) - Honza Trávníček (7), Marek Man (6), Pepa Jarůšek (6)  

 

2. kolo: AJETO Adamov - FC SPEŠOV 1:0 (1:0)

Nuda, nuda, nuda. Soupeř nehrál nic zázračného a my byli ještě horší. V první půli jsme dostali z jedné z mála šancí gól, v druhé soupeř bránil, odkopával, zdržoval a my tak nějak z povinnosti útočili. Zápas bez tempa, bez pěkných kombinací. Jediná radost přišla s pivkem na adamovské zahrádce po fotbale.

Hodnocení hráčů (10 nejlepší, 1 nejhorší)
Marek Mikulášek (7) - Radim Šváb (6), Ondra Mikulášek (6), Laďa Chlup (6) - Ondra Holomek (5), Marián Poděbradský (4) - Michal Hájek (7), Honza Trávníček (7), Marek Man (6), Pepa Jarůšek (6)  

 

1. kolo: FC SPEŠOV - FC Dolní Lhota 3:2 (0:1)

Góly: Jarůšek 2, Hájek

Šťastný zápas. Prohrávali jsme už 0:2, párkrát zazvonila tyčka, ale nakonec se nám podařilo zápas otočit. Rozhodla spíš větší vůle ve 2. poločase než fotbalový um. A to jsme hráli v plné sestavě, zatímco soupeř přijel bez Zdeny Kubicy a hráčů z ráječkovského "béčka". 

Hodnocení hráčů (10 nejlepší, 1 nejhorší):
Marek Mikulášek (8) - Radim Šváb (7), Ondra Mikulášek (7), Marek Man (6) - Ondra Holomek (5), Marián Poděbradský (5) - Michal Hájek (8), Honza Trávníček (7), Laďa Chlup (5), Pepa Jarůšek (8) 

Zpět

Vyhledávání

© Copyright 2013 Ing. Libor Svoboda All Rights Reserved