Oficiální stránky klubu

Hodnocení - PODZIM 2013

29.10.2013 15:52

Třetí místo ve třetí lize je historický umístění pro spešovskej fotbal. Přesto zatím převládá hořkost z toho, že na druhé místo chyběl skutečně jen malej krok. Na druhou stranu - právě zápasy s postupujícími "Estébáky" a "Ajeťáky" ukazují, že jsme třetí právem. Z těchto čtyř zápasů jsme totiž vyválčili přesně nula bodů - proto gratulujeme!

Ale zpět k nám a pojďme se bít trochu do prsou. A řekněme si pár důvodů, proč se letos dařilo hrát dobře.

1. Stabilní sestava - Po letech látání a nahánění nových duší jsme se ustálili na počtu 11 hráčů. Zato hráčů, kteří víceméně pravidelně chodí. Díky tomu víme, co od sebe čekat a "neserem se" fotbalově ani jinak. Klobouk dolů před Pepou, Mariánem a Radimem - kteří přišli 22x z 22 zápasů. To se fakt nevidí.

2. Spolehliví gólmani - Nebýt zpropadené desítky v Jabloňanech se vždycky dalo na naše gólmany spolehnout. Zoro chytal spolehlivě a byly zápasy, které nám doslova vychytal. Marián sázel góly na hrotu, ale když bylo potřeba - chytal parádně a přidal nadstavbu v podobě výjimečné rozehrávky.

3. Obránci bez ambicí - Tedy bez útočných ambicí, samozřejmě. Je sice hezký, když někdo piluje lajnu jak Roberto Carlos, ale my nejsme Real Madrid. A tak se naši beci soustředí, aby si odmakali svoje vzadu a útok nechávají ostatním. Díky tomu dostáváme málo gólů a víme, že je vzadu klid. 

4. Nespolíháme na jednoho hrota - Sirka 23, Pepa 14, Marián 13, Ondra 10, Indža 9. To se soupeřům blbě brání. Navíc (většinou) neskrblíme a umíme to poslat na líp postaveného spoluhráče.

5. Fanoušci - Když útočíme doma na "naši kasu", dokážeme se vyždímat úplně nejvíc. Blíží se pozápasový pivo a my si to nechcem u našich úplně rozházet, žejo. 

+ parta. Alfa a omega malé kopané. Je blbý, když vás sere, že si fotbálkem kurvíte víkend. Ale to tento rok u nás nebylo.

 

Zpět

Vyhledávání

© Copyright 2013 Ing. Libor Svoboda All Rights Reserved